En budget för krigsindustrin och de rika

Inga vapen till Ukraina

Categories :
Etiketter: , ,

Regeringens budget för 2025 har landat och vi kan se att politiken ligger fast. Militären får mer, ca 140 miljarder per år, en tredubbling på några få år. De rika får en hel del skattelättnader. I sedvanlig stil är Oppositionen kritisk och menar att det saknas pengar till kommuner och regioner, en kritik som är välbefogad. Problemet med deras kritik är att det var samma problem när de regerade. Oppositionen genomförde också omfattande nedskärningar den sociala sektorn. Resursbristerna i sjukvård, skola och omsorg avslöjades i dagliga artiklar. Artiklar som avslöjade svårigheterna och resursbristerna i sjukvård, skola med mera. När det gäller de så kallade skattesänkningarna bör vi dra oss till minne när Fredrik Reinfeldt kom till makten. Då såg vi samma lilla komedi utspela sig om skatten. När väl sossar kom till makten sa man att man inte kunde ändra skattesatserna. Politikerna ville naturligtvis ha mer i lönekuverten.

Militär upprustning – social nedrustning

När det gäller militären så finns det ingen opposition, alla är överens om militär upprustning på bekostnad av den sociala upprustningen. Här är det överbudspolitik som gäller. Ingen vill vara mjuk mot ryssen. Att det kommer på bekostnad av den sociala sektorn det vill man inte tala om. Den som inte ställer upp är inte patriot. Det var en av anledningarna till att man inte ville ha en folkomröstning om NATO-medlemskapet.  Våra folkvalda och experter påstod att NATO medlemskapet skulle kosta ca 80 miljarder. Vi kommunister sa att de ljög, det kommer snarare att hamna på 200 miljarder per år.  Där är vi nu.

Terrorstaten Israel

Israels 75-åriga terrorkrig håller på att utveckla sig. Återigen bryter man mot den folkrätt man påstår sig försvara. Genom sin terroraktion mot Libanon finns det risk att ett storkrig kan bryta ut. Israel gör så eftersom väst har i decennier gett landet carte blanche att agera som de vill. Arbetarklassen kan inte lita på politiker som talar med kluvna tungor utan måste se till att utveckla den proletära internationalismen. Endast på så vis kan vi besegra Israels terrorpolitik.

Vem är arbetarklass

Radio Kommunist ha fått en lyssnarfråga som undrar hur vad vi kategoriserar som arbetarklass. En viktig fråga som vi kommer att besvara, men först i nästa program.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG:
636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook
Vi finns nu också på TikTok