Strukturomvandlingar eller revolution

Socialistiska banérförare

Categories :

Runt om i världen ser vi hur den kapitalistiska krisen blir allt värre. USA, trots märkliga påståenden från Bidén – administrationen, befinner sig farligt nära en recession. Tyskland, motorn i EU, håller på att bli avindustrialiserat på grund av sanktionerna.

Imperialismen vill ha krig

Samtidigt ser vi viljan till väpnade konflikter ökar. Världen står inför en nyuppdelning av marknader. I denna skarpa konflikt ökar pressen på arbetarklassen vilket i sin tur väcker den och tvingar den ut på gator och torg. De spontana rörelserna får ett uppsving. Arbetarna får kännedom om sin styrka och svagheter genom praxis vilket leder till vissa erfarenheter.

Ideologisk kamp

Precis som kampen om marknaderna intensifieras ökar den ideologiska kampen om arbetarklassen. För att bibehålla hegemonin och hindra arbetarklassen att utveckla en korrekt förståelse för sina intressen dammar kapitalets ideologer av gammal skåpmat i form av klassiskt socialdemokrati alternativt fascism. Fascismen gäller de mest omedvetna och reformismen de mest aktiva. På sätt och vis framför de samma sak även om de till de yttre står på diametralt olika sidor. De raljerar om en förfluten historiskt period som var på gränsen till ett paradis och om vi gör några omvandlingar kan vi komma dit igen.

Historieförfalskning

Det är inget annat än en förvanskning av historien i syfte att förmå arbetarna att inte röra sig framåt och ta kontroll över produktionen. Endast genom förvanskningen kan deras teorier få bärkraft men om man visar att deras ursprungliga premiss är inget annat än en bluff faller hela deras teoribildning som ett korthus och likaså det falska medvetande som är inget annat än de borgerliga intressena.  Marxismen avslöjar dem och det är därför de måste ljuga om vad Marx skrev och sa. Den politiska kampen kan endast vinnas genom teori och praktik. Arbetare, organisera dig i det kommunistiska partiet Sveriges Kommunistiska Parti.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på 
skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG:
636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15

Lyssna och gilla oss via Facebook
Vi finns nu också på TikTok