76 år under terroriststatens stövel

76 år av folkfördrivning

Categories :
Etiketter: , ,

Israel-Palestina konflikten går in i en ny fas där kriget verkar utvecklas till en regional konflikt. Genom att utöka kriget till fler länder vill Israel för en gång göra slut på vad de anser vara ett hot mot deras existens. Denna version är väldigt förenklad. Den Israeliska huvudideologin som bygger på tanken om det större Israel är inte bara en religiös historia utan det handlar till stor del om ekonomi. Genom att kontrollera havet utanför Gaza kontrollerar man också stora oljefyndigheter.

Terror och folkfördrivning

Men det enda sättet att kontrollera Gaza i evighet är inte att enbart att ockupera utan att införliva området. En sådan politik kan enbart bygga på terror och folkfördrivning. Många palestinier bor i angränsande länder till Israel och har genom åren byggt upp strukturer för legitim motståndskamp. Ett införlivat Gaza kräver krossandet av dessa grupper och därmed måste Israel utöka kriget. Till sin hjälp har de allierade som bistår med millitär utrustning.

Kapitalets moral, profit

Hur mycket dessa allierade än kritiserar Israels krigsföring slutar de inte att förse terroriststaten Israel med de medel som de utnyttjar för att förinta palestinierna. Varför sluta upp med goda affärer och om israelerna är framgångsrika kommer vi då inte genomföra nya fina affärer gällande framför allt olja och gas? Här har vi kapitalets moral, profit och än mer profit.

Kommande val

En hel del val hålls runt om i världen och det kanske på många sätt viktigaste är det som snart kommer att hållas i USA. USA:s Kommunistiska Arbetarplattform har publicerat en analys om frågan och man kan säga att de har samma syn som vi har när det gäller vår.

Maila oss på radio@kommunist.se
Mer om kommunisternas politik på skp.se och på Riktpunkt.nu
Stöd Radio Kommunist PG: 421 53 84-1 eller BG:
636-7080. Eller Swisha till nummer 123 557 00 15
Lyssna och gilla oss via Facebook
Vi finns nu också på TikTok